Anak 1 tahun taknak makan dan kurang menyusu

Hi moms, skrg sy tgh pregnant ank kedua, menunggu hri nk bsalin.. tp sy stress dgn anak 1st sy. Masuk umr 1 tahun ni, kurang nak makan dan menyusu.. sy dh cuba mcm2 resepi, tp makan 2-3 suap je.. nk mkn pn, roti cracker tu je. Mmg la gigi nk tumbuh lg, tp xkan hari2, pagi tghari mlm mkn roti cracker je, mkanan lain x nk.. stress la.. kte pulak rsa nk merajuk sbb anak xnk makan.. dia sgt active.. ada tips x nk pujuk anak 1 tahun ni mkn? Berat hri tu pn ngam2 je..

2 Balas

lbh kurang anak sye. sis try buat telur dadar letak carrot dgn bwg. makan dgn nasi kicap. anak sye kalau xselera nk makan sye buat mcm tu licin 1 pinggan 😅.

1mo ago

Sy dh cuba buat telur dadar dgn carrot sis.. tp dia reject.. x bminat.. lpas 2-3 suap, xnk trus