Effect ubat insert

Hi. Saya first time mummy. Aritu dah insert ubat sebab ada detect kencing kotor. And doctor ada bagitahu juga ada keputihan/fungus waktu ambik sample hvs. Jadi nak tahu effect lepas insert ubat dalam vagina kita tu, memang akan kluar serbuk serbuk putih tu ke? Dan Lepas beberapa hari akan kluar keputihan lagi ke? Sebab saya macamtu. Memang effect macamtu atau tak berkesan ye? Sebab saya expect lepas insert ubat tu keputihan dak takda dah tp lepas beberapa hari keputihan saya keluar. Jadi confuse 😅 #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu #firstmom

2 Balas

hai sis. dah insert ubat tu. lepastu serbuk memang keluar semula. sis insert ubat malam kan? semalaman ubat tu ada dalam vagina kita. esoknya kencing memang akan keluar. keputihan sis ketulan kecil ke? warna apa? sy pun kadang2 ada keputihan. sebab on ubat GDM. Tapi tak gatal. kalau sis gatal, cuba rujuk semula KK. Sy dah insert ubat 2 kali. 1 kali sebab kencing kotor. 1 kali sebab keputihan hijau (detect fungus).

4w ago

sya keputihan putih ja tp doc bg ubat cucuk bawah tu..

ya akan kuar warna putih tu sis.. sya pun ada guna baru2 ni.. keputihan still ada cuma x byk la.. doc pun ada pesan klu keputihan ketul2 kuar byk berubah warna bg tau doc semula