BABY 4 BULAN TAK NAK MINUM SUSU BOTOL

Hi moms! Nak tanya, saya first time jadi mommy. Nak tanya yang dah lama jadi mommy, normal ke anak tak nak minum susu botol. Risau takut susu badan tak kenyang kan dia. Apa faktor yang buat dia tak nak botol dah? Dulu dia nak. Susu dah tukar, ke nak kena tukar botol/puting botol? Saya pakai Avent. Rasa macam nak tukar. Suggest kan botol/puting botol yang lembut boleh 🥹

1 Balas

cuba cek lidah dia, ada putih tak? bila mnum susu ni kebiasaan lidah bby akn ada putih bekas susu. bekas putih dkt lidah tu kne cuci tau, kalo x akn buat jangkitan kulat n akan buat rasa pedih pada lidah bby jadi tu pon penyebab dia tolak untuk menyusu. sama juga cek lubang hidung dia, kot hidung tersumbat, selesema ke pon buat bayi menolak tuk menyusu coz susah bernafas buat dia xselesa. jangkita tlinga pon ye juga, bila bby isap susu akan jd sakit di tlnga. or dia sakit tekak. nanti bila2 boleh join grup ni ok..kat sini boleh tanya or nak beri apa2 info pon boleh..dalam ni ada mereka yg tgh ttc, prgnt, pantang & sedia ada ank. nanti boleh klik link bawah ok https://chat.whatsapp.com/FE0BfvTN0XwHUIoxjsFqJe