Tidur bila di luar

Hi moms. My baby 3m old. Siang susah tidur sikit. But Dia senang tidur malam which is 8pm dah masuk tidur sampai lah subuh. Just bangun for susu je. Masalahnya bila keluar, dia akan merengek & meragam dulu utk tidur. Normal ke? So I kena dodoi & tepuk sampai dia tidur baru masukkan dalam stroller balik. Persoalan I, bila baby boleh tidur dgn sendirinya? Means duduk dalam stroller tertidur sendiri macamtu tanpa dodoi & tepuk 😩

2 Balas

Hai. Kalau dah tidur straight sampai subuh Alhamdulillah okay. Kalau part tidur siang bila dah besar memang anak nak main je. Lagi makin besar lagi susah nak tidur siang. Memang kena banyak sabar.

masuk 4/5 bulan dah boleh ajar baby tidur sendiri. 3 bulan mmg belum boleh sepenuhnya. cuba baca fb baby language utk cara tidur baby.