Campur susu formula

Hi moms. Anak saya dah 4 bulan. Saya nak tanya, ada tak kat sini yang campur susu formula. Is that okay? Ada baca kat google tapi tak byk yang respond details and tak berapa pasti. Anak saya lactose intolerence. Pengambilan susu lembu yang banyak boleh menyebabkan alergik reaction. Dia bf + fm. Bila bagi susu badan pun kalau saya ada makan daging memang obvious naik mendadak alergik dia. Keluar eczema tapi tak teruk. Cuma bila kita tengok tu kesian and bila tidur dia suka garu garu. Sekarang saya bagi dia novalac novarice. Susu ni mmg tak ada soy atau susu lembu. Tapi after 1 month dia guna susu ni saya cuba campurkan dengan dutch baby. Tapi 1 sudu je. Sebab dia tak dapat rasa susu so kadang tu tak habis pun dia minum. Paling banyak 3 oz. Bila campur habis setiap kali bancuh. And Tak nampak sangat alergik reaction. Berak okay. 3 atau 4 hari sekali. Kadang sehari 2 kali berak. Taik dia tak keras. Hijau campur kuning. Saya cuma risaukan pembesaran dia. Okay ke kalau campur kan?

1 Balas

Klu masa checkup berat dia naik, should be ok. Sbb bwh 6 bulan ni mmg misi monitor berat & tumbesaran. Dan akan tanya brp oz susu bby minum.