lactogen

Hi moms, ada x baby yg mnum lactogen & pastu berak cair mcm cirit birit. Tp ada ketulan juga. Normal x? Thanx ☺

11 Balas

Sy bby minum lactogen baru seminggu.. Semalam x berak langsung.. Td berak kaler mcm kita bancuh simen tu.. Pastu cair sangat.. N bby sy asyik kembung perut n luek balik susu masa dia tdo.. Padahal lepas nyusu sy burp kan dia dulu.. Ni sy nk tukar susu lain.. Before ni amik enfalac n similac pun x ok kat bby sy.m

Anak sy pun minum lactogen jugak.. kalau terlebih sukatan dia sembelit.. kalau kurang dia jadi cirit pulak.. pelik sy pun.. 😅 nak tukar, tak tau nak tukar jenama apa.. sebelum ni bagi susu badan ja.. sekarang ni dah stop susu badan bagi susu formula pula..

Baby saya minum bf campur dengan susu lactogen. Sebelum mix dulu mmg sehari berak lebih dr 4 kali pastu cirit birit. Ni dh campur susu pun still cirit. Taktaula sebab susu lactogen atau susu badan saya

Anak saya dulu minum susu lactogen, dia cirit birit.last2 saya terpaksa tukar susu lain.better beli paket kecil dulu utk uji keserasian susu dgn baby

Kena try n error.. anak sy dari similac ke friso tuka lg dugro, lactokid n last skali dgn sustagen bru serasi dgn dia..

lactogen tu susu panas .. baby cirit sbb x ngam dgn perut .. tukar ke susu lain .. blh cuba dutchlady atau dugro

Baby sye pn cirit birit mnum lactogen lpastu ade ketul2 mcm beminyak2..sye xbg dh lactogen tukar friso..

Aa...ank sya pun mcm tu...sya tukar bg minum dutcbaby... Okay je,berak kuning mustard mcm tu...

sye pun sme , kesian tgk anak sye last2 fg anfalac a+ baru okayy

Better tukar susu formula lain sis. Takut tak sesuai untuk baby