Mencabarnya...

Mommyyyy!! Mencabarnya journey pregnancy ni... macam2 perasaan ada... nak kata2 semangat mommyyy😭😭... pleaseee... ~Terima kasih mommy semua🥺!!

11 Balas

sy peknen y ke 8 amat mencabar..hari2 sy sesak nafas n pitam..heartbun y teruk mnyembur setiap mlm..tp bb dlm perut tu kekuatan sy..sy sllu pk nk mati sbb bile sesak nafas terus rebah..hb sume ok..doc ckp pembawakkan xleh nk wt ape.tp Allah tu Maha adil..bersalin dia amatlah mudah..xde sakit or leaking ape2..g cekup 5cm jln tebuka..doc pecah ketuban..masuk 7cm pn xsakit..skali push kuar.jaga dia amatlah mudah..bkn nk bandingkan ank..tp dialh plg bt sy gembira tiap2 hari..sy stress or sedih. dia plg memahami.ape2 pn kena kuat demi seorang ank y akan jd amanah kita..nnt berbaloi apa y kita rasa sblmnya.ikut kn sy ni suka ank ramai..masuk setaun lbh je msti plan peknen..tp lps y ke 8 ni..perasaan nk tambah rasa blm ade sbb rasa syg pd dia..x puas nk manja dgn dia😅

2y ago

insyaAllah2 mommy blh..jgn pk pn kesusahan kita skarang..alihkan perhatian utk x stress.sy pn doa kan mommy d berikan kemudahan dr segala hal dn dpt ank y soleh solehah

Cuba positifkan diri sis, doa semoga anak yg dikandungkan pun cekal & sabar mcm kita - ni apa yg sy selalu buat la.. Sy pernah ada masalah kemurungan, lps tau pregnant dokter stopkan ubat kemurungan..tapi sejak mengandung lg mcm2 dugaan dtg, sy cuba positif dan kuatkan semangat dgn harapan anak nnti akan jd seorang yg lg sabar & cekal dri sy. Be strong sis, doa banyak2 mintak kekuatan dari tuhan..

saya pun banyak cabaran. masalah uri, masalah keguguran berkali kali. bleeding. luka jahitan czer senget, luka lambat sembuh. sakit dia Allah je yang tahu. tapi tu nikmat Allah beri pada kita dalam proses untuk jadi ibu. tak semua dapat jadi ibu. kena fikir orang yang dibawah kita. insyaAllah takda pape sis. kena positif je. selalu cakap ngan baby. 🌹

jgn stress. just enjoy ur pregnancy journey. 9m jer. mula2 mmg rasa miserable. lama2 akn ok. believe me. kalau rasa sedih lonely boleh je luah dkt husband. jgn pressure diri. rasa penat, rehat. lapar, mkn. kalau boring, ajak husband keluar jln2. rasa sakit bdn, mintak husband urut kan, xpon boleh buat prenatal massage.

sabarlh ibu.. itulh dugaan & cabarannya.. bkn senang nk menjadi seorang ibu.. mcm² ujian kesakitan yg kita kena hadap dari awal mengandung sampai bersalin sampai dlm pantang & sampai tempoh menyusukan anak selama 2 tahun 😊 enjoy your pregnancy n be positive

Samalah Sy 2nd pregnancy. Pregnant pertama sy takde masalah spotting or bleeding mcm yg 2nd ni. Pagi td pun kluar bleeding. Sy dh pergi emergency Alhamdulillah baby masih membesar ikut mggu skrg ni. Tp masih risau dan berjaga2 semoga dipermudahkan urusan kita semua.

2y ago

Betul sis. Sbb skrg kan kita dh ada anak hantar anak pegi sekolah pagi2 jemput anak balik sekolah naik turun tangga lagi. uruskan rumah lagi, tk boleh mcm dlu tak buat apa pun tkpe. Skrg ni sy cuba limitkan pergerakan selagi tk urgent tk akan keluar

Apa yg sy belajar masa pregnant, jgn sesekali stress. Bila ada pkara yg buat kan kita down, take it as learning process. Klu pkara tu perlukan seseorang utk jd pendengar, luahkan..jgn pendam

Besar pahala buat ibu hamil. Berada dlm kesulitan menahan sakit, mual. Ganjaran besar sb Allah berikan rezeki ni utk mereka yg dikehendakiNya. Smoga puan terus kuat. Ibu yg hebat 👍🏻

enjoy your pregnancy dgn Redha, sabar dan syukur... itu kata2 yg selalu saya dan suami saling mengingati. Dan elakkan stress all the best🤲🌻

bersabar dan pikiran positive serta ceriakan diri akan connect to baby..