Cara berpantang czer

Hi mommys, yang bersalim czer boleh share tak cara pantang czer utk first mommy.

2 Balas

Selepas bersalin czer, kena banyakkan rehat Jangan buat kerja berat selama 6 bulan Pergerakan slow, jangan lasak Pastikan kesan czer sentiasa kering Minum air secukupnya Habiskan ubat yg dibekalkan hospital Mandi air suam Berurut selepas seminggu ke 3 minggu selepas bersalin Bangun daripada baring; mengiring dulu, baru bangun. Makan makanan yg baik Amalkan diet suku-suku separuh Makan makanan tinggi zat besi, vitamin C, protein utk pulihkan selepas pembedahan dgn baik. Slow walk dlm 10 minit ikut kemampuan. Kalau belum sempat belajar penyusuan, mententeramkan dan menidurkan anak, belajar sekarang di mana2 media sosial konsultan laktasi dan Baby Language. Kawal emosi Tenang Elakkan diri daripada toxic people & environment Be a happy mom Tahniah! Mudahan melalui pemulihan dgn baik tanpa mudarat 🥰🤱🤲

Assalamualaikum sis. Saya pernah ceaser masa anak sulung. Pantang makanan saya makan yg lebih kepada rebus, sup, bakar. Ikan caru bakar, siakap bakar, bubur nasi, sayur semua saya makan.. banyakkan makan buah orange untuk percepatkan baik luka ceaser. Saya masa dlm 2 minggu luka luaran dah baik. Cantik.. Tempat luka jangan bg basah/lembap. Kena sentiasa keringkan dgn tisu bersih or kain bersih.