Rahim Jatuh

Hi mommys. Sya bru melahirkan. 3 bulan. Tapi ceaser. Sya bru perasan ada benjolan d kemaluan sya. Bila sya cek pundi kencing dah jatuh kat pintu kemaluan. Sya baca google itu tanda rahim jatuh d peringkat awal. So sya baca cara utk menaikkan rahim: -Berurut*tapi sya ceaser*luka dlm blm smbuh bila ditekan sakit. Sngat mustahil utk berurut -Senaman kegel*okk but boleh ka senaman ni bantu utk menaikkan rahim sya? °Hope mommys boleh bantu share cara utk menaikkan rahim yg boleh kta buat sndri d rmh dulu sblm rujuk dgn Dr. Thank You

2 Balas

Sy ms urut ms sy lpas bersalin 3 bulan... Age sy pon sczer jga... Boleh puan urut tp pesan kat bidan jgn kuat2 slow2.. Age satu cari bidan yg berpengalaman urut sczer dn normal.. Jgn cari yg xbiasa...sy pon urut naik kn peranakkan jg..

Sis dah jumpa doktor? Better jumpa doktor dan mintak nasihat pendapat... Sebab doktor lebih tahu... Lagi pulak sis czer sebelum ni...