Scan details

Mommys semua .. seeloknnya minggu ke berapa agaknya utk scan details baby ? 18week sehingga 24week mana yg seeloknya?

9 Balas

Kalau di klinik area saya, doktor cadangakan 18 minggu +++. TAPI rasanya untuk kepastian, awak boleh call klinik sblm awak pergi. Kalau terlalu awal sgt nanti, silap2 kena repeat scan. Dah kena keluar double course 😅

nurse sy cadangkan buat detail scan antara 20-24 week sbb baby x besar sgt, x kecik sgt..senang nampak semua..sy pun dah book dgn doc utk buat detail scan masa 21 week nnt

Detail scan check apa lagi yaaa🤔...ni first pregnancy saya... X pernah buat lgi

3y ago

check semua..pergi je klinik nnti dia akan bagitau. kalau xtahu boleh google dulu info pasal detailed scan

seeloknya masa 20 weeks keatas. saya buat masa 21 weeks ☺️

Ikut pada klinik sis... macam sya buat masa 25w6d

depends atas klinik. 21weeks keatas selalunya.

saya pergi betul2 esok tu nak masuk 23 weeks

Biasa klinik akan prefer 20 minggu ke atas

sy pula nk pgi 23w nnti. skrg 22w.

3y ago

Skjp je msa.. Smoga smua ibu2 sht