Baru 10 hari bersalin jahitan terbukak balik ( bersalin normal )

Hi mommys sapa ada pengalaman, jahitan terbukak balik. Tapi bila refer hosp dorg chk tak payah jahit balik, doc cakap akn sambung sendiri nanti.. panjang 1cm, ada cadangan ke macamana?

5 Balas

Jika doc kata gitu mksdnye benar cuma cara smbg blk naturally ni amik masa kdg hingga ke 6 bulan. Dulu anak sulung jahitan saya jarak 2cm jd doc cuma glu kan bila saya rujuk kembali dan katanye x perlu jahit semula, akan smbg secara natural cuma makan masa.

masa ank first dulu jahitan sy terbuka jgk..doc pun ckp xyah jahit..sy minum air gamat, buah oren dan rajin buat rendaman faraj alhamdulillh bila check balik nurse ckp dh bercntum elok

nak tahu macam mana jahitan terbukak balik ye? saya pun berjahit kadang rasa ngilu taktau rupa yg elok tak elok macam mana 😅 #firstborn

Ada keluar nanah ke ? Sye tk terbuka tpi hujung jhitan ada lubang kecik 😫 keluar nanah dan darah

Maaf tiada pengalaman, mudahan cepat pulih dgn baik tanpa mudarat.