Kaki dan tangan bengkak 16 minggu

Hi mommys.. nk tnya, normal ke kaki dan tangan bengkas semasa trimester 2? Apa yg boleh sy buat untuk kurangkan kebas & rasa bengkak?

2 Balas

hi sis.. sy sedang mengalami ini d usia kandungan yg sma.. belum pergi klinik. blh saya tau apa punca dan rawatan sis? semua ok?

11mo ago

Hi.. sy hri tu cuba tips tinggikan kaki smasa baring sis, guna stokin & kurangkan berjalan.. syukur lepas 2 hri kembang dh surut.. org ckap normal, kdg2 dia kembang, kdg2 dia pndai surut sndiri

sis cuba masa baring n duduk tinggikan kaki. sebab air yg terkumpul dalam badan tu yg jadi sebab bengkak kaki n tangan..