Minum Milo

Hi mommys , nk kepastian ..mnum milo disarankan tak time first preggy ni ..sya dh 33weeks 5days ..dh trbiasa minum milo utk kenyangkan perut 😅#ingintahu ##ingintahu #bantusharing #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya #1stimemom

17 Balas

kalau takde anemia boleh minum. tapi makan lah nasi tu dulu baru nak minum milo. pastu kalau tak risau sembelit boleh lah. saya masa pregnant anak no 2 hantu milo ais. setiap hari wajib 1 gelas kalau tak dapat tak tenang hidup 😂 tapi saya ada anemia pun degil nak minum milo tiap hari gak. banyak kali kena bising ngn misi sampai kena masuk ubat. habis dah baby yg nak kita tak leh buat apa. actually saya bukan jenis minum milo sangat, time pregnant no 2 je tak tahu kenapa suka milo 😅 ketagih pulak. lepas bersalin dah normal takde rasa nak minum milo pun. hahaha

Kalau tak sangkut gdm, hb low, mgkin takpa.. Tapi kalau boleh jangan kerap sangat ambil.. Lagi bagus kalau ambil cacao.. Bukan cocoa tau tapi cacao ejaan dia. Pure coklat..

xde msalah kot, tp sy klau mnum je milo msti hb turun.. sy kurangkan la, dlm smggu tu skali je mnum klau dh xtahan lapar sgt

Bolh je kot minum milo☺️ tpi Sy x minum milo,sbb kalau sy minum milo sy akan maigren,skit kepala,sembelit🤭

3y ago

Hihihi insyaAllah blh☺️

Selalu yg kena kurangkan milo caffein2 ni bila hb low. Tapi kalau puan mmg takde masalah okay je 😁

3y ago

Iyup 😁

boleh je.. saya setiap hari mesti nak minum Milo😂 dlm labour room pon doktor ade hulur milo

boleh je minum milo kalau takde masalah ape ape . kalau hb rendah kene pantang minum milo .

3y ago

so far mmg xde msalah ..hihi

kalau xde masalah gula okay. saya gdm, tp monitor diet, so xde lah bedal milo hari2. heheh

3y ago

tpi dlm kuantiti yg sikit boleh kot ..hehe

hi dear..sy tiap2 mlm minum milo o panas sblm tido 😊 Alhamdulillah, stkt ni okay je

3y ago

ya , sma lh siss ..bfore tdr msti mnum milo panas dlu

Sesetengah minum milo hb turun.. Macm saya 😂 doc kata sbb milo ada coffee