18weeks

Hi mommys ! Nak tanya kalau scan gender 18weeks dah boleh nampak ke boy/girl? Ada tak mommy yang scan before 20weeks tapi dah nampak gender baby? Hehe sorry firstbabyy ?? exitedddd!

9 Balas

Sis, kalau klinik swasta maybe nampak. Experience saya scan kat kk je. 2 kali scan, 2 kali doktor yg berbeza cakap macam lelaki tapi tak pasti. Tak silap sekali scan masa 20 weeks dan yg lg satu tak ingat weeks ke berapa 🤭😂 Bila orang tnya gender anak, saya cerita apa yg doktor cakap "macam baby boy, tapi tak pasti, tak jelas" , semua dok kata "Baby girl tu." kami sampai beli baju bunga2 pink. Last2 lahir baby boy. Apa2 pun, alhamdulillah 🤭🥰💕

Saya time scan 28w doc kata girl. Bila scan utk 36w bru npk jelas² boy. So conclusionnya better scan 36w utk btl² pasti.

Sy scan 16weeks alhamdulillah dah nampak girl..lepastu 18weeks scan lagi dengan doktor klinik lain pun dia cakap girl..

Cari baju baby murah2 ? Blh tekan link ni .. https://web.publicecommerce.com/shareInvite?shareCode=WV9DMA&lang=en

nampak sye pegi clinic swasta dia ckp 80% girl sbb takde pistol

3y ago

Lahirnya betul2 girl ye sis.

Sy masa 30 munggu baru nampak. Baby kepit je 😁

depends.. sy 14w dh tunjuk.. 19w mmg clear trus..

Xnmpak lagi better 20 weeks keatas

Sy scan 16w dh nmpk boy hehe