Acid folic.

Mommys macam mana nak makan acid folic tak muntah ye.. 🥺😭saya selalu makan lepas tu muntah balik tak sampai 5 min 😭😭

9 Balas

saya makan iberet sis,lawan dgn air oren,makan ubat tu sebelum makan nasi,elakkan minum dgn air susu..kalau boleh susu pagi,ubat mlm..atau tukar ke mlm or pagi..klau sis da mkn nasi,kene tunggu dua jam,baru boleh mkn ubat..nk elak muntah minum dgn air oren,muntah jugak sila la tukar ke asid folic lain,badan tak serasi

jgn mkn time perut kosong. sy tk ngam folic acid. sy gntikan dgn ubt iberet. spjg mkn iberet hb ok je. selera mkn pn ok. tp sy amalkan mkn sblm tdur pda wktu mlm.

folic acid jenama apa puan mkn? kadang2 tgk jenis jgk tu. mcm sy, x boleh langsung mkn Iberet n obimin. confirm muntah bbrp minit kemudia 😅

ambil dgn air Oren sunquit tanpa gula nk hilang kan loya.. confirm ok mkn bersama asid folic..😊

mungkin puan ambik folic acid dlm keadaan perut kosong atau sebelum makan?

Sy makan folic acid sebelum tidur. Alhamdulillah boleh terima.

try mkn acid folic tu slpas 2jam main menu...😊

terai mkn zincofer