Takde alahan

Hello mommys.. Kandungan baru 5weeks 1 day.. Normal ke sampai sekarang belum ada alahan apa².. Cuma simptom 1 je yg saya rasa iaitu sore breast & tenderness.. Tq #ingintahu #advicepls

25 Balas

sy skrang 6w.. alhamdulilah takde alahan jgk.. cuma sore breast mcm sis jgk.. lpstu kdg2 sakit perut bwh pusat..

2y ago

samalahhh. sakit breast dengan sakit bawah perut je lepastu sakit tumit. normal ke sakit tumit ?

saya alahan awal mengandung sampai kandungan 17 week baru kurang sikit alahan sekarang dah boleh makan sikit tapi kadar sederhana.

2y ago

previous 2 pregnancies saya dulu mmg dari awal dh kena alahan sis.. even before test upt dh kena teruk.. tp bby no 3 ni slow sikit progres alahan dia hehe.. harap² bby good boy/girl lah kali ni

ikut dari budak juga sis. sya skg 26week sekali pun takperna alahan. beza dgn anak pertama, smpai 2trimester alahan.

2y ago

Betul. First baby haritu alahan sampai bersalin. Yang kedua ni, alhamdulillah ☺️

takda alahan untung tu. bahagia rasa. saya awal dulu pun takda alahan. masuk minggu ke 8 baru mula alahan.

normal sis . saya dari mula pregnant sampai dah bersalin, alhamdulillah takdek alahan.. skrg baby dh 4 bulan 😄

2y ago

waa tahniah sis.. syukur takde byk ragam time pregnant kan.. moga saya pun mcm sis jugak lah nanti hehe.. 🙏😊

Consider urself lucky then…sy after 6w baru mula loya tak sudah. Masuk trimester kedua baru slowly reda 🫣

2y ago

for this time being yes i feel lucky sis.. tak tau lah bila dh masuk 6-7 weeks nanti camne plak hehe.. harap² kali ni ok lah semua nya sis 😊

saya pun mcm sis jugak 5 weeks 1 day takde apa alahan.. org tgok pun mcm biasa2 je .. Alhamdulillah

2y ago

belum cek lagi .. tggu 6 weeks bru nak pg cek 😊

Jangan mintak sis.. Saya dh longlai dengan morning sickness.. Tak lalu

2y ago

sama la saya morning n night masak pun x blh ..muntah jaa

Sy jd mcm awak jgak msa awal2 pregnant lps tu ok dah.. Tp msk 5bulan sakit blik😂

Normal..mcm saya..ke 4² kandungan saya tidak ada morning sickness.. alhamdullilah