allergic

hi mommy.. nak minta pendapat sikit..ade x mommy kt sini allergic kulit..macam sy skarang dah 14 week bileh dikatakan hari2 sy gatal muka..kekadang sampai pedih2 muka dan bhagian tengkuk...kalau berpeluh lagi la gatal...nurse ada suruh sy guna sabun johnson n baby...tp still gatal jga...ada x mommy2 lain pernah jd atau ada yg tahu nak atasi mcm mna..mnta pendapat yer...?

2 Balas

Sis cuba cetrizine..boleh beli dkat farmasi..sehari sebiji makan ..dn elakan makan makanan yg gatal..telur or makanan laut mcm udang..sy pun alergik masa preg..tp bila makan ubat yg drg suggest alhamdulillah..selamat dri alergik 😃

5y ago

owh..skarng dah x de alergic tu..cuma bhgian pelipat peha dan lutut pulak..tq sis..

sian awak semoga cept baik