Allergic

Salam mommies smua.. Sy mmg ada allergic (gatal kulit) dri sblum mgndung dan sy akan ambil zyrtec utk hilangkan gatal tu.. Tp skang prgnant bru 5w..bila gatal2 tu menyerang aduhh seksa jga menggaru. Ada x mommies yg mcm sy? Bole share apa yg mommiea buat? Atau ada x ubat yg kita bole mkn yer..

2 Balas

Hi sis..sy pun alergik masa mgandung..sy makan citrezen (kalau x silap ejaan) boleh cari dekat klinik or farmasi..ubat ni ok..dr kata x membahayakan kandungan..just makan sebiji sehari..Alhamdulillah skrg dh besalin mmg xda apa yg bahaya utk bby..selamat mencuba ya.. 😄

5y ago

Ok trima ksih sbb sudi share pglman yer..

Pls consult doctor..doktor lbh tahu apa ubat yg sesuai utk ibu dan anak yg dikandung.

5y ago

Ok.. Baik.. Trima ksih yer