Tak terlalu awal ka beli brng bby tme 26 week ni??

29 Balas

Lebih baik bli brg awal2. Sy mula2 plan nak bli brg msa kandungan 7 bln. Skrng 26 weeks. baru2 bli brg baby dah xlarat. Cpt sesak nafas. Terpksa bli online. Tpi tu pn utk baju2 ja. Brg2 lain terpksa serah 100% suami yg bli. Suami xpndai pilih😭.

3y ago

memg, org lelaki ni mana reti nk beli brg2 baby. musim covid ni elok beli online je kt shopee. mcm2 ada 😄

saya baru 9w, dh buat list siap².. stiap bln msti bli 1@2 brg. sbb jnis tk suka last min. lgpn tk mmpu nk bli semua dlm 1 masa. tp second bby ni tk bnyk brg nk bli sbb boleh pkai yg kakaknye punya. ikut atas masing² sis.

tak pun. rasa yakin beli je. skrg i baru 4 bulan tapi nak start beli barang baby dah. time2 pkp nie mana boleh beli selepuk je masuk dalam troli banyak2, nak pakai duit utk benda lain jugak. boleh beli sikit2

xterlalu awal pon sis. xkesah nk mula bila. buat list lepastu boleh beli sikit². lagi² skarang susah nk pegi beli kt kedai. beli je on9. nk survey dlu pon lg bagus.

Patut beli dah sis. Nanti x larat nk jln mcm saya. Bru jln2 nk beli brg baby last2 rsa x larat pula nk jln.. Terpksa balik dlu sbb x larat..

saya 11week da start beli barang baby sikit² . jadi masa da sarat xdelah nak shopping lagi . xlarat da time tu

Ada orang xbagi beli awal2.. kes sy, tunggu sampai 30++ weeks, last2 pkp, huru-hara pergi beli barang 😂

takpe sis kumpul sikit² cam sy..skrg 35weeks smua dah cuci siapa packing branak nnti tggl angkat ja

Takda. Boleh beli sedikit dulu. Jika beli sekali gus nanti agak stress, kena banyak berbelanja 😂

saya 12 weeks dah slow² beli barang. 😅 excited terlebih. geram tengok barang baby comel².