Masih berfikir

Hi mommy2 Sy nak tnya masih tertanya2.. sy first priod 13/2 habis priod 19/2..sy kahwin 20/2..lpas tu sy 14/3 sy test naik double line ..baru ni sy scan 22/3 dah 5w2d..kiranya sy ni bunting pelamin tapi kena jugak ke kira dari awal priod ??? Tolong mommy2🙊

11 Balas

bunting pelamin. saya baru terbaca artikel pasal ni tadi. kat artikel tu bagitau untuk tahu dah berapa week kita pregnant & due date nanti doktor akan kira ikut tarikh hari pertama last period bukan tarikh nikah ke, tarikh akhir period ke atau last bila kita bersama suami. macam sis akan dikira mula pada 13/2 tu la sebab tu 1st day last period sis. jadi ikut kiraan betul la tu pada 22/3 sis dah 5 week. tahniah ya. jaga diri jaga kesihatan jangan buat kerja berat. nanti dah nak masuk 8 week boleh call kk set appointment untuk buka buku pink 😍

Iya awk bunting pelamin. Tahniah, alhamdulillah. Saya pun mcm tu. period saya 11/2 . Saya kahwin 18/2. Masa tu fasa subur. Msuk bulan 3 sye tunggu sye tak period2 , ada rasa sunggugut and bila test upt double line. bila check doc alhamdulillah sye dah 6 minggu

2y ago

sama 🤭bunting pelamin juga tnggu period, dah rasa mcm snggugut.. rupanya pregnant

sy xreti nk kira. tp sy guna apps my calendar je. so situ nnti dia kirakan. hehehe. kalau dh naik double line,sy p klinik swasta utk confirmkan. dh confirm,sy booking utk slot buka buku pink. semoga dipermudahkan 😁

2y ago

heheh yes. skrg senang je. anak pob dh no 2 kn. cuma skrg ni,mmg kena booking melalui qmed ti kalau kt kk tmpt sy. sy dtg² je kt kuanter,dia mtk booking form yg sy pernah isi sebulan lpas hehehe.

Saya bab kira kehamilan ni failed la. 😅 haha.. lps buat 2 kali upt +ve, terus saya jumpa doktor untuk pengesahan. Setel.

2y ago

trust your doctor ye 😊 tu ada link artikel pasal soalan awak. Dah boleh banyakkan membaca pasal ilmu kehamilan.. sangat menarik sbb ia perkara baru dlm hidup kita.

ye awak. tarikh mula pregnant mmg akan dikira dari tarikh hari pertama period (last period sebelum mula pregnant)

2y ago

takpe sis bunting pelamin. sy pjj dgn husband cmtu gak. bila bgtau dia sy dh pregnant 6 minggu dia terkejut sbb last kami jmpa x sampai 4 minggu 😂 jenuh nk explain nsb baik dia paham

ade yg special ke kalo bunting pelamin tu... #curiousje

2y ago

ooo..baru sy fhm ...sy xtau sbnrnye, tu yg curious..skrg br fhm.. tkasih info 🥰

kira dari first period awak 13/2 tu 😁

masa scan tue dh nampak kantung ke awk?

kira dari 1st date dtg period biasanya..

2y ago

Tu laa rmai ckp mcm tu ..terima kasih 😬

ikut tarikh last period