Cramp / contraction 32 weeks

Mommy2s..hai semua..sy nak tanya, macam mane kite nak beza antara rase cramp perut dengan contraction?? Sy ade rase cramp tp kejap je 5 minit x la sakit sgt..boleh jalan mase tu nak g toilet.pastu sy tengok kat pantyliners ade macam calit kasar nk kate warna keputihan macam bukan..tapi samar2 sbb kering. nak jingga2 sikit.x gatal. Tu macam mane? Skali tu je pastu lap2 xde dah.. Sy tanya misi.sy, misi suruh pi buat PAC.

1 Balas

Kalau awak was2 dan risau lagi boleh terus pergi PAC. Third trimester ni memang kena sensitif dengan apa2 tanda. Tp make sure bawa baju salin sebab dr akan pantau mommy dan baby.

2mo ago

Tak pasti lama atau tak. Kalau semua normal mungkin 24jam pantau