kawal nafsu makan

Hi mommy2.. Ada tak mcm sya asyk nak makan je..berat badan mendadak naik baby 18minggu.. Doctor suruh control makan tapi tak dpat.. Tulh kekadang bt stress je.. Ada tak cara nak kawan nafsu makan? Hehee

20 Balas

Sya 1st trim tiap2 mgu dtg klinik sbb tiap2 mgu berat asyik turun je... Skrg dh masuk 2nd trimaster dh ok.. Lps dh minum je air gula tempoh hari berat naik spai 1.9kg.. Tp skrg ni sya cuba kawal makanan.. Nasi sya ambil suku.. Klo sayur lebihkan sikit.. Snek klo boleh tu contoh biskut skli makan 2 keping ok la.. Kurangkan pengambilan gula juga lh sis..