Bila blh buka buku Pink?

Hi.. Thu x bila blh bkk bku pink? Sy lupa Sy cek bru naik samar2 #pleasehelp #seriusnanya

Bila blh buka buku Pink?
15 Balas

masa anak first dulu sy g kk dan diorg bg tarikh dlm 11w utk bukak buku..yg 2nd ni sbb zaman lps pandemik ni kena book tarikh sendiri online guna apps qmed..sy pilih tarikh time sy 11w jgk..skrg sy 10w..sy book masa 8w mmg kena book awl online sbb nk pilih tarikh yg sesuai dgn usia kandungan kita.kang dh tak available.jd apa2 awk tanya kk sbb lps pandemik lain SOP nya

mingu ke 10 / 11 dah boleh buat yunk. haritu kite buat appoiment dgn kk time 9mingu. so dia bgi date, time kite dah 11minggu. awk kne call kk buat appoiment dlu. lps tu nnti dia bgi tarikh. klu tk dpt call, boleh terus g klinik tanye nurse kt kaunter. awk bby first ke?

2y ago

sya buka buku kandungan 12minggu.. skali scan baby

Kalau dekat kk saya tahun lepas nak buka buku untuk anak first 6w dah boleh buka buku tapi masa saya pergi untuk 2nd pregnancy , kk bagitahu sop baru 12w-13w baru boleh buka buku . Nak kepastian puan call kk berdekatan tanya dia bila boleh buka

check last period then kira weeks lps tu pergi klinik swasta buat scan pregnant pergi waktu 10 minggu pregnant lps tu dah confirm nampak kantung trus pergi klinik buat booking .. nnt nurse akan bg date

saya buka buku pink minggu ke 10. jangan lajak minggu ke 12. nanti nurse marah hahaha

2y ago

Sbb sy xtau sy brpe mggu.. Sbb lpas cucuk oerancg.. Period stop trus.. N bln 2 last day suntik perancang... Tkot jgk ni nk tnye nurse tkot nurse mrh.. Ank bru 1thun5bln😂

kena tnye nurse kk yg terdekat tempt sis kalau nk buat buku pink..

pergi cek dkt kk klau positiff dorng auto bagi tarikh buat buku

tahniah..sya cll kk dy org suruh dtg tarikh yg depa bgi..

Kena buka buku pink sebelum 9 minggu

10 minggu.. Tp kna mkn folic acid