Waktu sesuai untuk hamil

Hi mommy2.. sy nk tnye sikit. sy baru berkahwin pd 9/12 dan tlah brsama suami pd 10/12. Masalahnya sy skrg last period sy pd 29/10-4/11. Pd bulan 12 sy blom dtg period. sebelom ni period sy teratur cuma pd awal bulan 12 sy mengalami demam yg teruk. Sy mkn ubat demam. Ada yg ckp masalah hormon sbb tu sy blom dtg period lagi skrg . Boleh sy tau kalau mcm tu jadi ke first baby sy tu? Tq..harap sgt ramai yg membantu🫶 #firstbaby

17 Balas

Sy pun pernah alami situasi cam sis masa awal kawin. Period sy regular je setiap 28hari. Paling lewat pun dlm 32 hari. Tp masa awal2 lps kawin, hormon kacau sikit.. period sy lari byk hari jugak. Sy pun masa tu tawakal cek upt guna clearblue, result tu naik not pregnant. Kami pjj awal kawen, elok je sy blk rumah sewa tmpt kerja sy terus dtg period.. apa pun kalau lewat period ni sis cek je la upt guna upt strip/casette yg murah2 dulu pun xpa. Mkn ubat demam ke apa biasanya xda mslh pun kalau xtau kata mengandung..