Waktu sesuai untuk hamil

Hi mommy2.. sy nk tnye sikit. sy baru berkahwin pd 9/12 dan tlah brsama suami pd 10/12. Masalahnya sy skrg last period sy pd 29/10-4/11. Pd bulan 12 sy blom dtg period. sebelom ni period sy teratur cuma pd awal bulan 12 sy mengalami demam yg teruk. Sy mkn ubat demam. Ada yg ckp masalah hormon sbb tu sy blom dtg period lagi skrg . Boleh sy tau kalau mcm tu jadi ke first baby sy tu? Tq..harap sgt ramai yg membantu🫶 #firstbaby

17 Balas

yaa betul tuu. melainkan sis bru hbis period 3/4hari sebelom nikah. time tu betul2 subur. tips saya pilih tarikh nikah ikut maintain period tiap bulan. makan folid asid 3bulan sblom nikah

bila dah kawin kadang tu sesetengah period akan tukar tarikh atau dia jadi irregular .. macam saya jadi irregular period selepas kawin padahal sebelum tu regular je ..

1y ago

sama la sis..

buat upt la. kalau negative tu mmg x pregnant la. bru kawin selalu mmg certain org jadi perubahan hormon. jadi jgn terlalu berharap dulu selagi belum buat upt.

1y ago

Setuju. Saya baru kahwin hari tu pun period jadi lambat. Normal sebab perubahan hormon. Nak tahu pregnant atau tak hanya buat UPT or refer dengan doktor.

harini kn bru 13/12..kne tggu tahun dpn priod dtg tak bru blh cek upt.

awal Sangat Tu kalau sebulan ye lah sis

Period bulan 11 awk tak dtg juga ke?

Cuba buat pregnancy test