Minta pendapat

hello mommy2 ? ? sy mau minta perkongsian ubat apa yg cepat naik kn HB , sbb saya ada masalah Hb rendah 10.5 ? misi tambahkn ubat d kk tu ambl 2biji 2xsehari tapi still tdk naik2 malah tambah turun.mybe tdk sesuai dgn saya. sya mkn juga mknan2 yg tambhkn Hb tapi tak tau laa , still x naik juga ? kadang stress jga gara2 naikkn HB sja. lagi 1 takut kena cucuk punggung ?klu HB turun sgt. sbb misi ada ckp kalau HB turun sgt 1minggu kena ulang alik Kk cucuk punggung ? so kalau boleh sya minta suggest dgn mommy2 semua ubat apa yg cepat naikkn HB ? thankyouu mommy? #First baby

64 Balas

sy dulu shri sebijik jambu batu . tanpa pencicah . naik alhamdulillah

Same la mcm saya...tp sejak minum susu effecty..alhamdulillah hb naik

Samalaa saya hb low..minggu depan ambil darah lagii..harapp okaylaaa

cuba try mkn daging,bayam,or mkn buah oren or mnum sunquick xde gula

Bgytau jer doktor tu.... Nnti dia tukarkan ubat yg lebih kuat...

Sis blh cube pati delima gulsan. . Sya amalkan tu utk naikkn hb

try maltofer, mommy..pastu cuba mkn kurma n jambu batu slalu..

sorry tanya, jambu batu yg ada biji ke yg takde biji elok ye?

try iberet sis.. beli di farmasi.. biasa kk xde sediakn..

Saya minum jus mamariam.. Alhamdulillah hb naik