Pembawaan baby

hi mommy2 smua .. boleh tak shared pembawaan baby yg mommy kena waktu pregnant... sy bawah bibir rasa kering sgt2 smpai jadi hitam2 mcm tu ... lepas bersalin dia akan automatik hilang ke ? atau kena tggu masa juga nak hilang... #firstmom #ingintahu

15 Balas

Segala pelipat gatal n gelap. Naik jerawat dekat dahi. Cepat moody. Bangun pagi dh buat muka ketat smpi husb pun ckap sensitif betul skrg 😅 muntah masih ada dari awal smpi skrg nak masuk 17w. Malas nak kluar g memane rasa dalam bilik tu tmpt paling syok dkat abad nih. Tak suka jumpa org trmasuk family berdekatan. Padahal sblm ni sy extrovert sbb bisnes jumpa org rmai. Start pregnant mmg stop bisnes dulu. Terus introvert. Org ramai je terus hilang mood. Tpi bnde ni smua sementara in shaa Allah. Layankan jelah 😂

ketiak n punggung makin gelap 😂 memule risau kekal benda tu. nsib baik lepas besalin dia kembali ke warna asal, tp makan masa gak la. tp part yg bestnye kulit muka sy glow & moist je. sblom ni kalau xjaga sehari mmg kompem naik acne/kasar. tp spanjang pregy kali ni sy mmg malas jaga muka xpakai apa2 skincare selain cleanser. tp pelik muka helok je sepanjang pregy. tp besalin je auto kembali terus ke kulit asal, kena sambung balik routine skincare. 🤭 #babygirl

1y ago

sy terbalik, Alhamdullilah lepas bersalin muka cerah xkusam jerawat xnaik, naik pun yg kecik halus je..sy cuci muka je mmg xpakai apa2 skincare lain sbb nk cium baby risau dia allergic pulak dgn apa yg sy pakai..pdhal acne prone skin, kalau sehari xjaga tudiaa abis muka😅 #babygirl

Pengalaman sy, masa sy pregnant, dari week 5 smpi week 10 morning sickness. Dah habis morning sickness, naik jerawat penuh kat dahi. Muka pun jadi kusam. Masuk bulan keenam, muka glowing + flawless, pastu kerap melawa wlupun dalam rumah. 😂 Ramai yg cakap pregnant anak pmpuan, tp yg keluarnya lelaki. 😆 Tu je la pembawakannya. Alhamdulilah journey sepanjang pregnant dipermudahkan.

1y ago

rasa mcm baby lelaki ... sy suka melawa juga .. scan2 bby boy hehe

masa first nak mengandung tu baby kasi bapaknya alahan , naik bintik² kecik kat muka lepastu dia demam 3-4 hari . then tak lama tu saya pulak , demam acap kali . sampai masuk wad sekejap masukkan antibiotik 2 bag . masuk 3 bulan saya tak boleh bau tumis / menumis so tak masak sampai 6 bulan . masuk je 6 bulan saya start gatal² pulak kat tangan , perut dan kaki 🤣🤣🤣

stakat ni x da .. cuma sya slalu sakit😂 asyik demam laa , asyik selsema laa , asyik migrain laa gitu jelaa .. kalau pembawaan baby yg lain x da .. cuma suami jenis pemarah sejak pregnant kalini , badmood dia lain mcm🤣 smpai dia sndiri tnya nape dia asyik badmood , marah sndiri , ada je yg x kena ..

muka naik jerawat, kulit kusam. bibir sentiasa mengelupas. saya pulak tangan tak reti nak duduk diam asyik nak pegang je kulit bibir yg mengelupas tu🤣 alhamdulillah lps bersalin muka saya kurang berjerawat dan skin nampak lebih cerah. bibir pula tak mengelupas dah🤭🤭

Hi awk, sy dlu masa mengandung anak first muka jadi kusam n breakout kalau pakai pape kat muka. Jerawat badan pun byk n ketiak hitam gler 😂 Lepas beranak alhamdulillah slowly semua tu dh hilang.

1y ago

Lupa dh tp rasanya habis pantang tu dh xnmpk sgt dh.

klau sebelum mengandung tak pernah ada .. dia akan hilang juga .. klau sya breakout teruk .. tpi 3 bulan sebelum bersalin dah ok .. selepas bersalin muka dah totally ok

muka break out teruk. pastu ada macam kutil kecil2 dekat leher 😅 lepas bersalin, alhamdulillah hilang. cuma break out lah ambik masa sikit nak heal.

1y ago

sama ada kutil kat muka dgn leher

sy alahan malas masak.dr awal smpai dh 35w sy x masak selain masak maggi n goreng nuget fries je.bkn x boleh masak,tp MALAS masak🤣🤣🤣