loya2

Mommy2 semua. Nak tnya laa, loya teruk tak masa mengandung. Selalu sampai berapa bulan ye loya2 tu?

61 Balas

normally sanpai 3 bulan...tengok rezeki anak jugak..anak 1st 3 bulan, anak 2nd smpai 2 bulan... anak ke3 ni 3 bulan baru nak mula...😭😭😭..sabo je lah....

5y ago

Sy ank pertama dgn kedua loya tak lame dlm seminggu dua jer Yg ank ketiga nie lame plk Dr bln pertama sampai bln ketiga😂

sye masuk 9bulan da... loya n muntah xhilang lagi... nie bru lepas makan malam, tgh menahan diri n tekak dri memuntahkan kembali makanan.. huhuhuhhhu

Teruk yakmat. Saya sampai 31w tak lalu makan. Nasi tak boleh telan. Now dah 34w okay sikit dah. Ada jugak selera makan tapi tak semua benda lalu.

5y ago

Saya dulu hari2 muntah non stop sampai dehydrated and warded. Klinik & hospital dah jadi second home huhu. Berat masa bukak buku 47kg. Muntah teruk berat drop. Now 34w berat baru 48kg. Naik sikit2

Saya loya muntah penin dari awal pregnant sampai 6bulan+. Lepas tu hilang dah 😊 Tp masuk 9bulan tu loya muntah balik sampai bersalin, 😂

Saya 17wk pun masih mom tetapi tak macam trimester 1 teruk sangat mkn biskuit je baru bisa😑 Macam2 setiap orang berbeda..

Sis masa sy mngdung muntah2 loya smpai xlalu nak makan... Allah je tau prsaan masa tu.. smpai msuk hosptal..

Saya 1st and 2nd month ja. Masuk 3rd month dh xda apa . Makan lalu. Dh jd hantu dh. Makan x berhenti 😂

Teruk. Bau nasi pun tak boleh. Apatah lagi nak makan nasi. Sampai skrg dah 4bulan masih sama..😁😁

Sy sampai 4 bulan. Keluar msk wad sbb dehydration. Asal mkn je muntah, bau org menumis/menggoreng pn muntah.

5y ago

Tu laa,sy bau org menumis tu mnjd teros🤣

Sy smpai 3 bulan lebih... 😂 loya truk x ble nk hidu bau² dpur.. Or bau lki.. Msty munta😂