Minum air gula

Mommy2 semua kena minum air gula masa brp week? Ptg tadi appt kk tanya nurse bila kena minum air gula. Dia tanya brp week dah skrg. Terus bising nurse tu patutnya minum masa 13w, skrg dah 23w😅 Ada tips apa2 tak nak minum air gula nanti? Manis teruk sampai nak muntah ke ok je?

42 Balas

Alhamdulillah berjaya minum air gula harini. Awal2 minum laju je teguk habis separuh cawan sbb haus. Haha. Lepas tu sambung minum, kali ketiga teguk dah loya 😂 Syukur berjaya jgk habis tanpa muntah. Lepas minum rasa pening2 kepala sikit. Nt kena minum lg skali sbb ada family history kencing manis huhu 😢

3y ago

betul. sy mse mngndung tahun lepas , kena minum even umur 22 tahun. sebab ad parents kencing manis. jd sy kne turut mnum air gula. tips dr sy, jangan minum laju2 tanpa henti ,mmng akn loya. klau blh teguk tiga kali dan perlahan. jgn fkir loya ,nk muntah, janga pandang kwn yg sme join mnum air gula,bygkn air sedap mase mnum air gula, dn mnumla air gula utk lindungi anak yg sedang kita kandung.