minum air gula

biasanya korang minum air gula masa berapa week?. saya ni nurse cakap minum air gula dah 24week nanti. normal ke ?

5 Balas

sy baru je lps minum 27w. atas faktor usia 35 ke atas. tu pun sekali je minum sbb xde sejarah family kencing manis. kali ni sy try yg air gula farmasi. langsung xloya or pening.. 👍🏻👍🏻

Masa mengandung anak first n 2nd, nurse suruh minum 2 kali (1 trim & 2 trim). tapi tak sangkut pun gdm. ngandung 3rd ni nurse suruh minum 25w hehe. skrg baru 22w.

Ikut hospital/ kk lain2, sis. Ramai org sy tnya katanya in 2nd trimester betwen 20-25w gitu. Tp sy kena aritu masa 16w.

Depends keadaan pregnancy. Bacaan gula everytime ambik air kencing and checkup kt mana. Tak sama

sya minum 16w.nnt 28w minum lg buat kali ke 2..bln dpn..