Minum air gula

Mommy2 semua kena minum air gula masa brp week? Ptg tadi appt kk tanya nurse bila kena minum air gula. Dia tanya brp week dah skrg. Terus bising nurse tu patutnya minum masa 13w, skrg dah 23w? Ada tips apa2 tak nak minum air gula nanti? Manis teruk sampai nak muntah ke ok je?

42 Balas

minum air gula ni tengok umur kehamilan, dan risiko2 ibu. Seingat saya ibu hamil berumur 25 tahun ke atas dah kna minum air gula utk test. Nanti saya tengok balik bacaan tu. mcm sy minggu ke 8 dh kna test minum air gula sbb sy umur dah banyak -41 tahun & 1 st pregnancy. memang gol. berisiko mengandung. Sy baca artikel2 tips minum air gula ni sblm tarikh appointment dan tanya adik beradik. Ibu hamil di klinik pun bg tips yg sama. minum sekali nafas, laju ikut mampu. jngn minum seteguk rehat , tunggu.. minum. jngn buat mcm tu. minum masa air tu masih panas suam. Alhamdulillah ok je w. pun sy bukan seorang yg mkn manis2.