Ruam Susu

Hi mommy2 semua , baby saya berusia 3 bulan . dia mengalami ruam susu,sebelum ni saya ada guna shebamed lotion haritu elok dah , tapi sekejap je,lepastu datang balik. lepas menyusu pun saya lap macam biasa kawasan muka dia dengan air suam ,emm mommy2 semua ada cadangan tak nak bagi baby saya ni guna apa . sebab kesian asyik tengok dia menggaru je . terima kasih ?

Ruam Susu
1 Balas

Kalau saya, Mandi pakai air suam2 kuku tanpa shampoo. Tak letak Pape lotion. Kerapkan bersihkan guna Kain lembut/kering. Dalam 3hari elok. Alhamdulillah dah Tak datang sampai lah Ni.