Ubat tahan sakit tumbuh gigi bayi 5 bulan

Hello mommy² . Saya nak tanya .. Kalau bayi 5bulan nak bagi ubat bgi brapa ml? Ye. Berat bayi saya 6.2kg .HUHU. Saya binggung. Sbb kalau bukan 6bulan doctr tak kan bgi ubat .ini sya beli dekat farmasi .tapi sya masih takut nak bgi anak makan atau minum selain susu .

9 Balas

Kalau anda sanggup tanggung risiko dgn beri bby BAWAH 6 bulan ubat, dipersilakan. Hanya pakar sahaja yg boleh tentukan bby makan ubat apa. Bukan kita simply² beli dan bg utk kurangkan sakit.

Kalau sy bg grape water... Mmg sesuai utk bby yg br nk tumbuh gigi..... Grape water ni jgk elok atasi kembung perut bby..... Tu pengalaman sy la..... Huhuhu

better jangan, anak saya tumbuh gigi mmng tak bagi apa2. merengek tu benda biasa sbb baby tak biasa,sama la mcm kita kalau tetibe gigi bongsu tumbuh.

Jgn sis. Bayi tumbuh gigi itu perkara biasa. Nti hilang gak sakit tu. Bagi dia gigit teether yg sejuk.

Puan kena jumpa doc kalau baby still 5 mths. Takut slah bg dose pada baby.

Kna BG makan ubat ke sis....sy xpernah pun mglami keadaan mcmtu

Bwak jumpa doctor dlu.

Sy bg ank gripe.water

4y ago

Sekali pn dh memadai

Jgn sis