Tidur bayi 2 bulan lebih

Hello mommy2.. Nk Tanya, bayi sy brusia 2 bulan 24 hari.. Bila malam bayi tdur dgn lena di katil .. Bila wktu siang, bayi tdur lama jika digendong.. Bila diletakkan di atas katil, dia akan bngun dan mnangis sbb terkejut.. Kadang dia dpt tdur jga tapi xlama ..dlm bbrpa minit saja.. Adakah mommy2 di sini ada pengalaman yg sama dan apa yg mommy2 buat ? Sy nk jga biasakan dia tdur tanpa digendong .. Adakah anak mommy2 yg pada mulanya suka tidur digendong tapi, bila semakin besar pandai tidur sendiri di katil? Trma kasih ..

2 Balas

sy tidokan baby dlm buai...lena die tido...tapi bile dh 5month die xnak dah masuk buai...nk tido bawah....

4y ago

Okay sis ..Tq😊