batuk

Mommy2 nk buat ape batuk time2 pregnant ni.. Nk mkn ubat batuk xleh..

15 Balas

mule2 syg pregnt 5week mmg sy demam nk batuk2 smpi nk tdo xblh..tp mmbr sy syor kn mimum ubt btuk tu..sbb mmbr sy mmg minum ubt btk tu mse pregnt..die ckp doc pn srh die minum ubt btk tu sbb mmg tuk ibu mgandung..sy mkn alhamdulillah elok tp mkn mse la nk baik sbb die xkuat..die herba..tp klu sis rse was2 blh tnyer doc dulu..

Sy batuk 3bulan.. mcm2 ubat n petua dicuba. Smpai doc buat test tibi. Last2 -ve. Jd doc ckp alahan mgndung kot. Elok2 smggu sblum deliver, hilang sendiri 😅 slain mkn ubat, sblum tido berus gigi n kumur guna listerine. 💕

Sis blh try tnya doc.. Ubt batuk utk y preg.. Sbab sy bru2x batuk juga.. Doc bgi ubat batuk jnis herbal.. Smbil2x sy mnum air limau juga..

Beli ubat batuk kt klinik yg boleh utk pregnant mom. Mintak kt doktor. Takpon perah limau + kicap satu sudu. Sedappp 😁

Sy pergi kpj.. Doc bg prospan.. Alhamdulilah lega. Try la sis beli di phmcy. Lau ragu2 leh consult doc dlu.

Ada ubat batuk herba boleh makan. Saya dulu doc yg bagi..cuba tanya doc ubat batuk apa yg boleh makan..

Byk kan mnum air masak.. phtu air asam jawa yg bt sndri.. bt kaw2.. insyaAllah baik batuk..

prospan blh mkn sis..dia herba je..sy mkn yg tu je klau batuk

Saya amalkan minum madu saja..X berani mkn ubat

Sy minum air lemon n bnykkn minum air.