batuk

Mommy2 nk buat ape batuk time2 pregnant ni.. Nk mkn ubat batuk xleh..

15 Balas

Sis minum madu campur lemon suam2.

Boleh cuba air lemon plus madu

Ambil vitamin c sis..lagi satu, boleh cuba makan oren sunkist yg di steam. Sy haritu sekali buat je dah baik batuk.sblm tu batuk dh 2-3 minggu xbaik2. Oren tu just potong dua..ambil sikit garam taburkan kt permukaan oren..then cucuk² dengan garpu bg garam msk celah2 isi oren..lepastu cantum semula oren tu guna gelang getah dan letak dalam mangkuk dan stim. Lbh kurang 10-15 min..lps tu boleh mkn isi oren tu dgn air yg dlm mangkuk td tu.insyaAllah..

Ye ke sis.. Kena rujuk doktor dulu x

ubat batuk ni elok tuk owg pregnant..Prospan..kat farmasi or guardian ada jual..