Anak perempuan

Hi mommy2 boleh kongsi tak pengalaman mengandung anak perempuan😍

17 Balas

sy ni entahla laki ke pompuan sbb xsempat nk detail scan lg wlaupon dh 26 weeks. -alahan xteruk langsung dari trimester 1. muntah kdg2 ja itupon sbb bloated. then kuat makan! -muka sebiji jerawat pon xda + licin wlupon malas gilaaa nk pkai pncuci muka. tapi badan habis parut bintik2 sbb naik gatal2 -selalu malas nk bsiap klau nk kluar rumah. tp kdg2 tu rajin pulak makeup cecantik kening on point baju dress bagai. - suka milo manis, coklat, air manis. tapi bila minum air oren/ makan buah pelam perasaan tu syahdu jaaa. kdg2 mncari bnda masam jgk. - baby buas smcm asyik nk menendang ja kejenye entah bila dia tido 😂. kesimpulannya taktaw laki ka pompuan 😂

Skrg tgh preggy ank girl. Alahan dari 8 weeks smpailah 15 weeks. Masuk je 16 weeks hilang terus dan selera naik kaw2 🥰 lepastu tak suka melawa, pakai tdung sarung je kluar punya malas nk bersiap. Simple2 gitu, lepastu muka awal kehamilan je ada jerawat sikit2 naik. Lepastu masa tri 2/3 tu muka jadi auto bersih glowing even tak pakai mekap kluar natural gitu. Skrg dah 35 weeks 3 days🌹 Org kata seri dah trun kat anak. Hihi, banyak tdur dan suka makan manis, tak suka benda masam2. Nak melekat je dgn suami. Sensitive mudah terasa hati, tak dpt apa yg nak terus nangis😂 hahaah tibe2 semua auto berubah. So far yg tu je apa yg saya nmpk preggy ank girl✌🏻

Pengalaman saya pulak, sampai dah masuk 3rd trimester masih takboleh bau orang tumis bawang putih 😂 tapi masak dah boleh sikit2. Cepat letih, suka nak keluar berjalan, suka bersiap cantik makeup, alahan bau masa 1st &2nd trimester teruk. Tak boleh masuk dapur langsung. Baby active malam. Time nak tdur jenuh kena pujuk untuk tdur jugak sebab mommy dia penat dah nak tdur 😂 suka manja dgn husband. Morning sickness dulu agak teruk tpi tak muntah. Alhamdulillah dah 30week sekarang. Nervous dah masuk 3 series ni

2y ago

Dan jugak muka ada je jerawat tapi bila makeup jadi extra glowing 😂 ( orang cakap lah), saya suka rasa keluar nak cantik cantik

Hi. Pengalaman mengandung anak perempuan saya Alhamdulillah alahan tu cuma sakit kepala lepas tu takda selera makan masa mula² je. Sangat aktif dalam perut. Selalu bergerak memang pada waktu malam. Bila saya dalam kereta tu rasa sakit dia bergerak tu haha boleh tahan la. Memang takda mood nak melawa tapi seri tu naik bila orang tak tahu pun saya mengandung. Even ingat saya belum berkahwin. tapi masalah jerawat memang ada.

Tak nak kelihatan comot bila keluar,masih nak cantik cantik. Skin glowing, kalau nak maintain kena selalu cuci muka dgn sabun tiap kali rasa muka berminyak. Muntah awal awal je,dah 2nd-3rd tri okay dah InShaAllah. Emotional juga, kadang rasa diri tak cantik and bila mcmtu jgn lupa pamper urself too okay.

anak ppuan pertama. masa prgnt mabuk sampai hujung 5bln. lpas tu tiba2 mabuk semua hilang. mcm amazing jap. anak ppuan no 3 pulak. takde mabuk alahan. 3bln ptma mcm lembik sikit la badan. cuma masalah lain yng tak diketahui ntah knpa tiap bln turun drah. dh mcm dtg priod tiap bln pulak. 😅

Mengandung bby girl ni, rsa sleepy je manjang, x suka kuar rmh, ska duk rmh ja, selera mkn ska yg manis2, suka mkan buah, bby aktif strt kol 12am dan ke atas, x mcm bby boy, sgt lasak, Alhamdulillah bby girl , anak solehah selamat dilahirkan pd 14042022

Pengalamn preggy anak pempuan nie alah teruk. smpai dah masuk 7 bulan baru ad selera nk mkn betol. lost weight dlm 10kg mcm tu. setiap kali checkup mesti nurse marah sbb berat mkn Turun . Alhamdulillah, lepas 7 bulan selera mkn kembali seperti biase.

Alahan teruk dari awal mengandung sampai 3rd trimester . Suka manismanis tak suka langsung makan mangga masam. Berbeza dengan waktu mengandung abang dia dulu.

sy prgnnt ank prmpuan xrajin lak lawa2... nk klua uma ,nk gosok tudung pun xkuasa.hahaah pstu sy alergik truk.. kne habuk skit je bengkak bibir sume 🤣