Kejang Betis

Mommy2 ade tips tak nk kurangkn kejang kaki... Pagi tdy msa tgh2 mamai baru bagun tidur betis boleh pulak kejang sekali 2 kaki serentak... Sumpah sakitt... Terus segar dari mamai... Kejut suami mintak urut je masa tgh kejang tu... Ade tips lain tak kalau tengah kejang betis... Sampai sekarang sakit sebab kejang tu ade lagi.. Nk jalan pon x larat dah

Kejang Betis
1 Balas

Klu bangun tu jgn terus mengeliat atau luruskan kaki nti terus kena tarik..3 ank sblum ni semua kena kejang masa kat labour room nak bsalin pun 2,3 kali kena.ngandung ank yg ke 4 skrg ni dah 36w baru sekali je kena.sbb ada org ckp kurang kalsium.ngandung yg ni doktor mmg bagi ubat kalsium sbb tu tak kena kot😁

4y ago

Oh baru sy tahu tak cukup kalsium ke.. tiga2 anak sy preggy mesti kena smpai jerit3 sakit suh husband urut.. 😂 Sy kalau tido letak bantal kat betis tu tinggi kan kurang kena cramp tu