perancang

Mommy yg dah 3rd trimester ni da decide tak nk pakai perancang ape or rancang sendiri je lepas bersalin nanti? Sy pnah cucuk depo tp period lgsg xdtg Pil memang xley lgsg telan..rase nk pitam Pasang iucd takot...tgk alat pn da seram hahaha Nak psg implanon tp doc kate same je klau psg implanon sbb ttp kcau hormon period xkan dtg.. Nak rancang sndiri risau jgak... Nak BTL doc xbagi.. Sis is dilema ? #36w1day

1 Balas

Sis.. period xdtg is good la 😅 ok sbb apa kita period? Sbb dinding rahim menebal utk bg sperm n ovum melekat n jd janin. Bila xda yg melekat dinding tu akan runtuh maka jadilah priod. Ubat depo+ implan ni tugas dia utk tipiskan dinding rhim supaya ovum n sperm xmelekat . Jd xd dinding menebal xdala period. Jd bgusla. Ubat tu menjadi. 👍 Doc yg ccuk sy pn dh 3tahun xdtg priod. Means ubat tu menjadi.