Masalah bacaan nadi tinggi

Hi Mommy, sy skrang 16 minggu n kelmarin bacaan nadi sy tinggi sikit dlm 100+. Dr sruh sy pantau sndiri dlu bacaan nadi dlm 2 mnggu kt rumah. So how nk bgi bacaan nadi sy normal balik ?

1 Balas

Hi. I pun nadi tinggi tak pernah below 100 😂 tapi takda pulak doc suruh pantau. Cuma nurses ada suruh I belajar tarik nafas. You sendiri kena slowkan pace you bernafas. Tarik nafas slow hembus pun slow but at pace yang you boleh control. Good luck!