nak tanya?

hi mommy, sy nak tanya.. first day last period sy 26/6/22. saya nikah pd 13/8/22. tp lepas seminggu nikah 22/8/22 saya disahkan pregnant.. normal ke?

5 Balas

sme la mcm sy...last period 18/7/22.. sy nikah 23/7/2022.. pdhal check seminggu lepas kawen tu mmg x de pape bila test .. tetibe lepas minggu kedua..bru ad dua line..tu pon samar² baru.. n nurse plk mmg kira dri tarikh last period kite yg petama.. smpi nak ckp ngn mak sendiri brp week pon x tau nak ckp..sebaek ad kakak ad pengalaman terangkan kat sy.. dia ckp mmg normal..bunting pelamin..

1y ago

wahhh ...sme la ..sy pon bulan 4.. semoga dipermudahkan bersalin sis🥰

sma la sy sis .. sy last period 7/7/22 , nikah 22/7/22 , masa knduri sebelah lelaki 30/7/22 dh start mntah2 ... tp sy rasa mcm bukan prgnant kot sbb awal sgt.. sebulan lepas tu baru sy check , rupanya btul ..

1y ago

tulah sy bab ni xbpe pandai sgt. org sekeliling smua judge sy preggy anak luar nikah, pdhl sy xpnh tdo dgn mne² lelaki pn. mmg sy test 21/8/22 mlm naik double line pekat. sy xpercaya then 22/8/22 tu sy bt test kli kedua pun sme naik double line pekat, bila test dlt clear blue pregnant 3+. saya xprcye sy g klinik scan time tu terkejut lh jgk sbb xcye baru kahwin thu2 pregnant. sy start xsehat 18/8/22 time ni tgh honeymoon. mse dkt hotel dgn husb sy ttbe rse mcm perut msuk angin plus xley bau suami msty rse nk muntah. sbb time ni sy lewat mkn tgh hari. sy pkir gastrik. tp husb sy dh ckp dh " nak jadi mommy ni" sy jawab blk merepek lh.. 😂😅

rezeki bunting pelamin. mcm adik i. kawen kejap isteri dah preggy. nak buat camane .. alhamdulillah lah. then ur date tu nanti kena kira dari tarikh 26/6/22 tu lah utk tau brp weeks preggy.

1y ago

tulah, skrg pun msh geram org kata sy preggy anak luar nikah. pdhl sblm kahwin xpnh tdo mne² lelaki pun 😢 skrg ikutkan kandungan sy 31w dh. tgh tggu bulan nak bersalin.

Normal sis. Alhamdulillah rezeki sis. Saya pun begitu juga. Saya last tarikh awal period 7/7/22. Saya nikah 15/7. 7/8/22 saya pregnant.

normal