UPT samar2.. Period pd 1/6/22 nikah 24/6/22 sy bersama 25 dan 26 pzto 29/6 sy period smpi 4/7 hbis

5 Balas

In Sha Allah. ada rezeki awak. bykkan berdoa. kalo period awak jns regular, awak check lps 2 minggu lewat dr tarikh patut period tu. tp kalo period awak unregular mcm sy, awak kena tgk perubahan pd diri awak. apa yg awak gase berubah. mcm sy masa mula² rasa sy pregnant, sy sebu perut sgt²... makan memilih². sy check.upt samar, lmbt naik double line. sy check hari². sampai genap sebulan br makin clear double line tu. sy doakan awak n suami dpermudahkan rezeki ini. aamiin..

awal sgt check upt tu. tgu delay period bru check. kalau awk period regular. selalu wktu ovulation day hari ke 9-10 lepas period. selalu boleh jadi evap line je tu, sbb wktu subur pon blm lagi tu. kalau awk bersama sehari selepas period mkna nya bukan waktu ovulation day, chance nak mengandung tu sgt rendah. nak mengandung kena bersama waktu ovulation day atau 3hari sblm ovulation day.

Baru habis period sis subur pun tak lagi tu… 29/7 nnt baru check upt kalau jenis period regular. Ni baru 10/7 takdenya pregnant baru lepas habis period. Relax2 dlu.

awal sgt cek.. biase org cek klau dh lmbat dtg period baru laa upt pekat..

awal lg nak cek