Size Perut

Hi, sy nak bertanya adakah normal if kandungan da week ke 12 tp perut still nmpak mcm xde perubahan nmpak kecik je.. Bila checkup doc ckp okey je smua

55 Balas

kalau doc cakap okay jangan risau sis. kecuali doc kata nutrisi tak cukup untuk bayi membesar itu patut risau. mengandung taj semestinya bump kena besar. syukur la bump tak besar maybe sbb ikut keturunan ,syukur sbb baby sihat,syukur sbb dapat buat kerja. . cantik dah apa allah bagi kita ni je jangan rumitkam keadaan . sesetengah orng perut besar susah nak buat kerja ,anak kurang zat pun ada. saya pun tak besar tp baby sihat . 6 7 bulan baru ada yg perasan sy mengandung hahahahaha. so apa nak risau.

Selagi doktor x ckp apa2 normal la tu. Sy dlu pun 5 bln still x nmpk perut boleh pkai jeans lg, tp nurse marah x pkai jeans sbb nnt baby tersepit katanya. 6bln++ nk msk 7 bru nmpk perut

Sy pun mcm tu.. Bru 2 3 bulan sibuk je cakap perut tak nampak, kecik lgi perut.. Sy cakap tunggu la 4 5 bulan... Eyyy.. Geram je rasa.. 😂 😂 skrg Bru 14 week nampak la sikit.. 😂 😂

5y ago

Hahahahha.. Me tooo. Geram je tgk ble laa perut nk buncit ni 🤰🤣

kannnnn sy pn dok tgu ble perut nak bsr... bla buag air bsr. kempis sikit.. eh cuak jap 😂... tp garis htm bwh pusat tu dh nmpk.. n kdg2 rse tegang je bhg rahim niii (13week)

5y ago

Tulaaa, asal memerut je rasa kempis siket.. Ingt kn baby bump ke apa 😂

Sy da 25 weeks pun masih orng xtahu sy preggy.. siap Tanya lagi bile nk Ada ank... huhuhu.... perut nmpk buncit je tapi baby bkn main bersilat dlm perut ni hah ..

normal jer sis. janji bila pergi checkup, dokter cakap bby okay, okay lah tu. saya skarang dah 24 weeks pun nampak sikit jer bbybump hihi tpi bby aktif gerak2 dah

Sy 15week x npk apa2 lagi perut..tp bila scan ada ja bby dlm dia hihi siap gerak2 lagii hihi..normal kalau x npk perut klu doc x bising2..

Saya masuk 5 bulan baru nmpk .. tu pun mcm buncit je lpas makan .. skrg 7 bulan baru nmpk ketara sikit 😅 tak pe sis .. ape2 pun tahniah 🥰

5y ago

Almost welcome 😘

Xpe.. Saiz perut x membawa maksud baby kecik dlm perut.. Ade org perut besar tp baby lahir kecik.. Ade org perut kecik tp baby lahir besar..

5y ago

Ouh yeke, sye baru tau.. Thanks sis info awak 😍

brgntg sis . sy dlu ank prtama dh 6bln bru nmpk mengndg . xd ap msala pon . yg pentg janin n mommy sehat2 je n xd msala spjg checkup