PENGALAMAN MENGANDUNG BABY GIRL

Hi mommy, sy ada soalan nak tanya, masa korang mengandung baby girl, pernah ke ada smegma? Ia bukan keputihan, ia seakan mcm daki lembab di celahan bibir kemaluan(labia). Kadang2 ada kat celahan antara klitoris atau labia. Ia bukan keputihan dan ia tak gatal, cumanya sy rasa tak selesa masa nak cuci kemaluan tu ianya seakan berdaki. Jenuh nak gosok2 kat area situ supaya benda tu hilang. Dulu 2x masa sy mengandungkan baby boy tak pernah terjadi mcmtu. Ni 1st time jadi masa mengandung baby girl. Sape ada pengalaman mcmni? Normal ke ya?

8 Balas

saya . bby girl. smegma rupanya. igtkn keputihan. sllu sy cuci bersih time pgi tgok guna cermin. sy pnh guna sabun sbb mcm ssh kluar tp jd gatal lps tu.cuci guna air je. sy minum air kosong 3 liter sehari dan lap stiap kali kencing. biar sentiasa kering . jd kurang skit tp still ada

2y ago

tk gtl pun. tgn sy yg gatal nk letak sabun 😂 sbb tu jd gtl. geram daki tu ssh kluar. lps dh tk sabun dh ok tk gtl. try la byk kan minum air ksong.

sama lah sis... sya mengandung baby boy tak ada plak putih2x yg mcam sis ckap tu... tpi skrng sya pregnant baby girl dah ada sya ingt kn keputihan cuma nya tak gatal 😅

2y ago

sy 5 ank dara smua mcm ni ada.. ni pon tgh mngndung ada jgk. kna cuci bersih2 tkut jgkitan kumn d air kncing. sy baru kna ni.. kncing kotor

Gender baby takda kena mengena pun dgn benda tu. Sy pregnant baby boy skrg pun ada benda tu. Cuci je mcm biasa setiap kali lepas kencing

Tak pernah, dan baru tahu pasal ni. So I guess it's not about a gender, puan dah refer doc ke since benda ni first time terjadi?

2y ago

Ye 1st time jadi. Sebelum ni 2x mengandung baby boy takde jadi mcmni

Hi, any discharge during pregnancy does not related with baby's gender. It is advisable for you to consult with doctor.

2y ago

Ya check kat KK. Doktor cakap bukan keputihan. Lepas tu check kat O&G, pakar cakap maybe hormon

saya pun ada... tp saya Baby boy.. dah bersalin pun tetap ada... jenuhhh hari hari nk cuci 😅

rasa nya bukan sebab gender baby. better puan refer doctor

2y ago

i see. sbb sy pon tgah pregnant. scan doctor kata baby girl. tapi sy xde jadi mcm yg awak bgtau tu. sy mmg ada keputihan dn byk disebelah dlm vagina. buat swab kali kedua mmg detect gbs+

Sye pun alami skrg. Cuci dgn air garam je tiap hri.