Usia kandungan

Hi mommy. Sni ada x yg usia kandungan x sma dgn yg scan? Kita perlu ikut yg mana? Sbb 14/12 scan utk 32 weeks. Tapi dalam scan baby dah 35 weeks. Berat dah masuk 2.3kg. due date tetap sama. So ikt yg mana? Atau baby sy besar? 😂

2 Balas

due ni utk tau umur baby awak bkn bertukar2 ikut besar baby contoh bdk darjah 1 tapi bdn mcm bdk drjah 6 adakah dia perlu masuk klas drjah 6 hanya sbb dia besar ? nopee dia still darjah 1 sbb umur ni melibatkn cukup bulan atau tak mase anak awak lahir nti cukup bulan bile cecah 37w andai 35w baby awk saiz 38w berat 3kg .. baby awak still pramatang @ dilahirkan secara xcukup bulan n memerlukan jagaan khas etc https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 group hamil 2023

bby besar. ikut due date buku pink je