baby tak aktif siang , tp malam aktif

Hi mommy smua nak tanya sapa baby dia dlm kndungan wktu siang tak berapa aktif tp bila malam aktif terlampau sgt smpai mummy dia suh nak tido.?

21 Balas

Samalah. Mlm aktif dkt2 pukul 11 lebih tu. Tp msk 3rd tri, sy pasang kadang2 lagu utk tidur yg blh jmpa dlm youtube, sometimes dia jd slow down and diam trtidur. Sy letak dkt perut. Sometimes psg surah untuk ibu hamil pun dia akn slow down, lama2 diam then alhamdulillah boleh tidur. By 6am tu dia akn aktif bergerak smp 9am.then 10-12pm dia diam. 1pm onwards, dia gerak hourly.

Samaaaa.. 😆 Puas mengejut kalau nak suruh dia gerak waktu siang.. Tapi, malam.. bila ibu nak tido, dia pun mula la nak bgitau, hi ibu...im happy in your tummy.. 😂.. Xtau ke ibu dia dah mengantuk ni..

Samalah Saya pn sis ... Dr 38 minggu aritu lg .. skrg Saya dh 39minggu ..baby asyik mengeras tp main² gitu .. mlm susah nk tdo .. siang Saya ambik peluang utk tdo jp ,,barulah Rasa bersemangat blk ..

Kebanyakan org mmg akan rasa mcmtu 🤭 sampai walidnya kata, siang dia diam je sbb tgk mommy bekerja, malam dia nak mommy tgk dia pulak buat kerja. Sampai susah mommy nak tido eh 🤣

Biasa nya nati bb klr ,dia pun akan buat pkara yg sama..siang tido memjg,mlm aktif berjaga..tu pglmn saya..corak tido ni akan berubah bila bb smkn bsr dlm umur 3bln

sy now 32 week, dri mula dpt rse baby movement lg baby aktif siang malam dia tdo smpai subuh bru aktif blik.. hopefully la dah keluar nnti pon begitu 😊😁

Sy sis.. siang sy risau x aktif smpai kne main2 pujuk bnyk.kli bru gerak tu pn pelahan je tp mlm sy xly tdo diwt ny.. baring dduk cmue serba xkne

4y ago

Sama lh dgn sy , kalo siang nk tgu dia grk punya lh payah smpai kita jd risau tp bila wktu mlm dia punya aktif tu smpqi kita nk tdo pun payah😁

Siang sma.. De msa2 dia aktif siang... Klo dia lpr gerkk.... Sy kdg sj lewt mkn nk dia bgun br bole tanda.... Mlm aktif.

Sama 1st baby sy...malam aktif...nt da lahir ...malam dia akan aktif...siap sedia mata panda..🤣

Samalah baby sye pun, selalu pukul 10 keatas memang dia aktif..bergerak gerak..sye baru 27 weeks