kulit baby gelap

Hi mommy semua,nak tanya saya beranak ceaser due to ketuban air kurang,dan anak i ada kuning lebih kurang 4 hari dbwh fototerapi lampu biru...persoalannya baby i semakin gelap sedangkan ms dlahirkan kulit baby cerah..i n hubby bekulit cerah.ada yg mengalami nya?

16 Balas

Duduk bawah lampu tu kulit anak mmg akan jd gelap sis. Anak sy duduk bawah lampu 4jam je terus berubah kulit. Tp nnti akan cerah balik jgn risau. Bby dh 5bulan pn skrg. Org ckp mcm anak cina. 😅

Xpe.. Makin besar makin cerah nnt.. Anak saya lahir putih.. Dok hosp gelap.. Blk umah stil gelap.. Pastu makin cerah balik.. Jgn risau ye.. Dh besar pon ni.. Masih putih😁😁

normal jer sis mungkin baby ikut kulit atuk @ nenek nyer sbb adik sy ngn suami nye kulit sawo matang tp ank dua2 kulit cerah mcm ank cina. mak ngn mak mertua adik kulit cerah.

Klu baby ikut kulit mak ayah nye , 6t slow2 cerah balik tu sis...ank sy pn camtu, ingtkn mmg gelap, sbb sy pn gelap...tp bile dh besar skit mkin cerah ikut ayhnye...huhu

Baby dlm pantang kulitnya mmg berubah2...bkan disbbkn faktor duk bwh lampu tu... Klu keturunannya putih2 in shaa allah baby sis pn akn putih gk... So dont worry ye...

Macam anak sy dulu lahir cerah lepas 3@4 kali kena lampu sbb kuning terus gelap bibir pun gelap mengelupas...skrg dah 6 tahun cerah la plak....

Saya pun . Mula mula keluar baby putih je , tak lama tu kulit jadi makin gelap ni dah masuk 4 bulan dah lagi cerah dari kulit saya

5y ago

Aah . Masa mula dia menggelap tu saya tertanya tanya juga . Memang saya dengan suami gelap tapi pelik pulak kalau dia baby baby dah gelap lagi dari kitorang . Tapi ni elok je makin putih balik

Sama lahh kita anak saya skg dh dua tahun .. jadi gelap ... Muke elok jee tp tangan mcm terbakar ... nasib anak laki ..

5y ago

Itula anak i laki jugak gelap je kesian tgk huhu

Baby mmg cmtu sis.. berubah2 warna kulit. by 6weeks bru bole tau warna kulit sebenar

Dia akn cerah blk nnt klau mmg gen dia kulit cerah..baby sy dulu gtu