ibu mengandung boleh makan durian tak?

Hi mommy semua..mohon penjelasan, ibu mengandung boleh makan durian tak? Skrg musim durian ya Allah terliur nya?? nak makan risau kt baby pulak..34minggu sudah

17 Balas

Ikut atas orang kot, kata orang lepas makan durian badan panas kan, tapi takda effect kat saya, saya dah 26weeks, 3 biji durian saya makan.. alhamdulillahhhh setakat ni tak ada apa2 complications, nak selamat tanya obgyn puan dulu 😊

Tengok ketahanan badan sis..sy dah 35weeks boleh je makan durian banyak..tapi kena control jugak sebab takut gula naik..sebab ade gdm..klu risau makan seulas cukup buat hilang mengidam..xyah risau2 sangat..

Boleh, tp seeloknya mkn sekadar utk melepaskan rasa teringin shj sbb kita tak tahu ketahanan bdn kita mcm mana..

Kalau kencing manis boleh ke makan..trgin jugak. Tapi takut naik je gula tu🤣🤣

Boleh je tp berpada-pada jangan over sangat nanti menggelupur kepanasan 😊

Boleh jer..takde pantang pun..hehe..asal kan jgn berlebihan la sis🤭

Boleh...bg lepas tringin ja.. 😅 Saya mkn alhamdulillah ok

boleh sis, boleh follow up doc imelda n search ttg ibu hamil & durian.

Boleh sis tapi janganlah makan sampai berbiji2. Makan 2 3 ulas dah la

Semua komen ckp boleh tp lepas mkn tu, byk kn minum air masak..