25 weeks

Hi mommy semua.. saya tgh mengandung minggu ke 25 dan selalu rasa perut mengeras saja terutama bila berjalan dan buat kerja.. nak tya adakah ini normal?

7 Balas

Sama la umur kandungan kita. Kalau mcm saya,bila basuh pinggan lama2 pun dah tak larat nak berdiri. Perut mengeras dgn baby dancing lagi. Sampai rasa nak membengkok badan kat sinki.

5y ago

Sama la kita... kebanyakkan online jer...

normal sebb bby nk membesar.. dokter yg ckp.. sy pon bby dok mngeras.. kjp je pastu kk jap.. kdng die terlmpau aktif pon boleh jdy jgk..

5y ago

hehehehe.. bby aktif xper.. die sehat..

ada contraction mgkn yg false (palsu). klu kerap takut beranak awal lak

sya 18week.pun selalu rasa mengeras..sbab banyak duduk tertekan kot.

normal.. nnti bykkan mnum air mineral bila kita byk buat kerja..

Normal bila terlalu penat sis

5y ago

Oh.. sbb berjalan kejap jer dia mengeras dah..

Normal