Mengeras / cekang

Slm mommies, mcm mna nak tau perut mngeras ye? Bila perut rasa cekang tu mngeras ke? Bila cekang, ditekan rasa keras cmtu eh.. Bahaya x kerap cmtu? Sy dh nk msuk 25 weeks lately ni kerap sgt rasa cekang lbh2 bila tgh bdiri mmsk or bsoh pinggan mangkuk. Risau gak perut rasa terik semacam. #pleasehelp #firstmom

2 Balas

Sama sis..kalau duduk tanpa bersandar or berdiri lama2 ..perut rasa sakit sikit dan mengeras..runsing jgk sbb ada pngalaman prinatal death anak slung..yg ni ank kedua..kdg kalau buat kerja berat atau byk pom perut mengeras & sakit kat ari2 ni..skg 25w6d ..nk prgi scan hajatnya..moga xde apa2...

saya pon selalu mcm tu.. kne rest bile rse mcm tu. xboleh bergerak byk atau berdiri lama.

2y ago

sy baru 24w. sy dri awal pregnant selalu bleeding. rupenye ade subchorionic hematoma. die dh resolved tpi rahim mcm xkuat. bhya klau mengeras selalu. boleh beranak awal. sbb tu kne byk berehat utk elak die mengeras dan mkn ubat kuatkn rahim.